Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سایت تحلیلی "میدل ایست ای" در گزارشی درباره او و وابستگی‌هایش به قدرت‌های خارجی می‌نویسد: "عبدالفتاح البرهان" خود گفته که یکی از سه شخصیت نظامی سودان بود که به "عمر البشیر" رهبر اسبق آن کشور گفت که زمان پایان دادن به سه دهه زمامداری اش فرا رسیده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ برهان مدت کوتاهی پس از انتصاب‌اش به عنوان رئیس شورای نظامی انتقالی سودان در آوریل ۲۰۱۹ به "بی بی سی" گفت:"به دیدن عمر البشیر رفتم و به او گفتم رهبری نیرو‌های مسلح تصمیم گرفته اوضاع از کنترل خارج نشود در نتیجه او باید از قدرت کناره گیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌گوید "عمر البشیر" به سادگی با این خواسته موافقت کرد و گفت که جان شهروندان باید حفظ شود. برهان مدت‌ها یکی از نظامیان مورد اعتماد بشیر بود. اندکی پس از آن گفتگو در ۱۲ آوریل ۲۰۱۹ میلادی، او رئیس شورای نظامی شد که بشیر را خلع ید کرده بود. اکنون با اعلام خبر وقوع کودتا در سودان او که رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان بود انحلال دولت و وضعیت اضطراری را اعلام کرد. برهان در سال ۱۹۶۰ میلادی در خانواده‌ای صوفی در روستایی در شمال خارطوم تولد شد و در یک کالج نظامی ارتش سودان تحصیل کرد و سپس در اردن و هم چنین در آکادمی نظامی مصر در قاهره جایی که "عبدالفتاح السیسی" و فارغ التحصیلان مشابه دیگر از آنجا برآمده بودند تحصیل کرد. او متاهل است و سه فرزند دارد.

برهان و سیسی دوستان دیرینه‌ای هستند اگرچه این ژنرال سودانی با انواع جنبش‌های اسلام گرایی که سیسی آنان را غیر قانونی اعلام کرده در ارتباط بوده است. به نظر می‌رسد این دو رهبر نظامی با هدف متوقف ساختن روند دموکراسی در دو کشور مصر و سودان با یکدیگر متحد شده اند. اولین سفر خارجی برهان در ماه مه ۲۰۱۹ پس از تصدی سمت ریاست دولت سودان به مصر بود و پس از آن به امارات و عربستان سعودی سفر کرد. برهان ریاض را "متحد ابدی" سودان توصیف کرده و روابط دیرینه‌ای با فرماندهان نظامی اماراتی و سعودی دارد. گفته می‌شود برهان در نابود سازی دارفور در جریان کارزار نظامی ارتش سودان در فاصله سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ میلادی نقشی مستقیم داشته است. رهبران دارفور سربازان سودانی را به ارتکاب "جنایت جنگی" متهم کرده اند ادعایی که دولت سودان آن را رد می‌کند. اهالی دارفور، اما می‌گویند برهان دست اش به خون غیر نظامیان آلوده است و در اجرای نسل زدایی و سوزاندن روستا‌ها و آواره کردن ساکنان غیر نظامی آن منطقه نقش داشته است".

چرایی وقوع کودتا در سودان

شبکه خبری آلمانی "دویچه وله" در گزارشی با اشاره به چرایی وقوع کودتا در سودان و این که آن کشور به کدامین سو خواهد رفت می‌نویسد:"ارتش سودان اقدام به کودتا علیه دولت آن کشور کرده دولتی که مقام‌های نظامی، خود پیش‌تر بخشی از آن بودند. اکنون سودان در معرض خطر از دست دادن حمایت‌های بین المللی و منطقه‌ای است. گفته شده "عبدالله حمدوک" نخست وزیر سودان و همسرش بازداشت شده و به مکان نامعلومی انتقال یافته اند. اعضای کابینه دولت انتقالی سودان نیز بازداشت شده اند. اینترنت در سراسر سودان قطع شده و پرواز‌های بین المللی به مقصد خارطوم به حالت تعلیق درآمده اند".

"دویچه وله" در ادامه می‌نویسد:"چه عاملی باعث وقوع کودتا در سودان شد؟ یک هفته پیش، سودان شاهد بزرگترین اعتراضات در دو سال اخیر بود و هزاران نفر از مردم محلی در شهر‌های سراسر سودان به خیابان آمدند. اکثر معترضان مخالفت شان را با ایده بازگشت حکومت نظامی به سودان اعلام کردند. در اوایل آن هفته، اما گروه دیگری دقیقا تظاهراتی برعکس را انجام دادند. آنان خواستار در دست گیری قدرت توسط ارتش سودان بودند. طرفداران حکومت نظامی در مقابل ساختمان‌های دولتی در خارطوم تحصن کردند اکنون به نظر می‌رسد آنان به خواسته شان رسیده اند. برخی تحلیلگران باور دارند نظامیان سودان از سوی برخی از کشور‌های منطقه برای کودتا تشویق شده اند.

"دویچه وله" در ادامه می‌نویسد:"عرصه سیاسی سودان بسیار پیچیده است. علیرغم ایجاد دولت انتقالی پس از برکناری "عمر البشیر" از قدرت در سال ۲۰۱۹ میلادی، ارتش سودان شامل بسیاری از همدستان سابق دیکتاتوری "بشیر" بود که کماکان بیش‌ترین قدرت را در حوزه میدانی در اختیار دارند. رهبران نظامی سودان عمیقا در حیات سیاسی و اقتصادی آن کشور درگیر هستند. ارتش به دنبال یافتن بهانه‌ای برای گذاشتن غیر نظامیان در دولت انتقالی بود و رهبران غیر نظامی را به بی کفایتی و فساد متهم می‌کرد. طبق برنامه قرار بود دولت انتقالی تا برگزاری انتخابات دموکراتیک در سال ۲۰۲۳ میلادی قدرت را در دست داشته باشد که کودتای اخیر این برنامه را برهم زد".

اصلاحات مالی دولت انتقالی سودان به افزایش فشار اقتصادی و افزایش نرخ تورم دامن زد. هم چنین، در خارج از مراکز شهری رهبران قبایل در روستا‌ها که پیش‌تر بخشی از سیستم حامی "بشیر" بودند تمایل تظاهرکنندگان طرفدار دموکراسی برای تغییر این نظام را تهاجمی علیه منافع خود قلمداد می‌کردند. ارتش سودان می‌خواهد این پیام را به مردم انتقال دهد که این یک کودتا نیست بلکه اصلاحی برای گذار سودان به دموکراسی است.

در همین حال، دو روزنامه اسرائیلی "جروزالم پست" نزدیک به جناح راست اسرائیل و "یودیعوت آحرونوت" نزدیک به جناح میانه در دو مقاله متفاوت این موضوع را بررسی کرده اند که کودتای اخیر سودان چه تاثیری بر روابط به تازگی عادی شده اسرائیل و سودان خواهد گذاشت.

روزنامه "جروزالم پست" می‌نویسد:"اسرائیل در مورد سودان اکنون هیچ گزینه خوبی پیش روی خود ندارد جز آن که منتظر بماند و ببیند چه رخ خواهد داد".

روزنامه "یودیعوت آحرونوت" با اشاره به این که کودتای اخیر به احتمال زیاد بر عادی سازی رابطه سودان و اسرائیل تاثیر خواهد گذاشت می‌نویسد:"احتمالا شاهد بازگشت تحریم‌ها علیه سودان و به تعویق افتادن یا لغو کامل توافق عادی سازی میان اسرائیل و سودان خواهیم بود. در زمان طرح موضوع توافق عادی سازی رابطه سودان و اسرائیل ارتش آن کشور که خواستار لغو تحریم‌های امریکا بود و توافق با اسرائیل را هموار کننده آن می‌دانست از این موضوع استقبال کرد، اما حمدوک نخست وزیر سودان در ابتدا با این موضوع مخالف بود و سپس مجبور به تبعیت از آن شد. طبق قانون ۱۹۵۸ میلادی، دولت سودان از هرگونه رابطه دیپلماتیک با اسرائیل منع شده بود. در صورت عدم پذیرش حکومت نظامیان از سوی غرب و امریکا که امری متحمل به نظر می‌رسد احتمالا تحریم‌ها دوباره علیه سودان اعمال خواهند شد و سودان از معامله با امریکا عقب نشینی خواهد کرد و این موضوع به ضرر رابطه اسرائیل و سودان خواهد بود".

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عبدالفتاح البرهان سودان کودتا وقوع کودتا در سودان انتقالی سودان دولت انتقالی ارتش سودان عمر البشیر غیر نظامی آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۵۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم حملات به شرق رفح؛ از پای درآمدن نظامی صهیونیست

ارتش رژیم اسرائیل در دومین روز از آغاز حمله زمینی به رفح، منازل مسکونی را بمباران کرد و گردان‌های القسام و الاقصی اعلام کردند که وارد درگیری‌های شدیدی با متجاوزین شده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، جنگنده‌ها و توپخانه ارتش رژیم اسرائیل از صبح امروز چهارشنبه که دومین روز از آغاز حمله زمینی این رژیم به منطقه رفح است، مناطقی در شرق شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را بمباران کردند.

از ویدیوهای منتشر شده همانگونه که پیداست، صدای تیراندازی به گوش می‌رسد و به احتمال زیاد، درگیری‌های شهری در این مناطق شروع شده است.

 

.

 

.

 

گردان‌های القسام: درگیری‌های شدیدی با دشمن در رفح داریم

گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس ساعتی بعد از اعلام خبر حملات هوایی و توپخانه‌ای به شرق رفح، اعلام کرد که هم اکنون وارد درگیری‌های شدید با دشمن صهیونیست در شرق شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه شده‌اند.

گردان‌های شهدای الاقصی نیز اعلام کرد که رزمندگان تک‌تیراندازش توانسته‌اند یک نظامی صهیونیست را در شرق شهر رفح از پای درآوردند.

حملات هوایی رژیم اسرائیل به محله‌های شرقی رفح تا این لحظه دو شهید و تعدادی زخمی برجای گذاشته است. بنا به گزارش رسانه‌ها و منابع بیمارستانی فلسطین، عمده این حملات بر منازل مسکونی متمرکز بوده و احتمال افزایش شمار شهدا وجود دارد.

روزنامه عبری: حملات نمادین است!

از سوی دیگر، روزنامه یدیعوت آحارنوت هم به نقل از «یوسی یهوشع»، تحلیل‌گر و ستون‌نویس نظامی خود نوشت که تحرکات زمینی ارتش اسرائیل در رفح تا این لحظه نشان می‌دهد که «عملیات» سمبلیک و محدود است.

ارتش رژیم اسرائیل شب دوشنبه شب علی رغم اینکه حماس از موافقت خود با پیشنهاد طرح آتش بس مصر موافقت کرد، اعلام کرد که دستور حمله زمینی به شهر رفح را آغاز کرده است. ناظران بر این باورند که این رژیم، به دلیل شرایط بحرانی که در عرصه داخلی و صحنه بین المللی با آن مواجه است، تلاش دارد با حملاتی ولو اینکه محدود باشد، در میز مذاکره از حماس امتیاز بگیرد و مجبور به عقب راندن این جنبش از مطالبات و شروط توافق آتش‌بس شود.

قطر حملات رژیم اسرائیل به رفح را محکوم کردروسیه: اقدامات اسرائیل در رفح منجر به فاجعه انسانی می‌شودمصر: اسکله آمریکا هرگز جای گذرگاه رفح را نمی‌گیردحماس: حمله صهیونیست‌ها به رفح ناکام‌کردن توافق آتش‌بس است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • فرار ۳۰۰ هزار نظامی اوکراینی از جنگ با روسیه
  • گواهینامه موتورسواری برای بانوان صادر می‌شود؟/ تجهیز البسه فراجا به دوربین به روایت وزیر کشور
  • تداوم حملات به شرق رفح؛ از پای درآمدن نظامی صهیونیست
  • انگلیس به ابراز نگرانی درباره عملیات نظامی اسرائیل در رفح بسنده کرد
  • ۴ عملیات حزب‌الله علیه صهیونیست‌ها/ گنبدآهنین هدف قرار گرفت
  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟
  • رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است
  • نتانیاهو: نابودی حماس نزدیک است
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک/ حماس: دستور تخلیه رفح تحولی خطرناک است